dilluns, 8 de febrer de 2016

Esborra les estries


Esborra les estries


Estries? (Ni els homes se'n salven). La majoria de nosaltres tenim estries en algun o altre lloc del cos. Les estadístiques més optimistes parlen que una de cada dues dones en té. Qui no es consola és perquè no vol.  En aquest post t'explico per què surten i les opcions que hi ha per eliminar-les.

La causa
Apareixen quan la pell es sotmet a un estirament important en un període ràpid de temps. La pell perd la seva elasticitat natural a causa de l'alteració de les fibres de col·lagen i elastina i la dermis s'esquinça, així de simple. Aquest trencament afecta els vasos sanguinis i limfàtics. És per això que les estries recents presenten un color morat - ja que la sang segueix irrigant els teixits- però quan al cap del temps la sang deixa d'irrigar la zona, l'estria es torna blanca, com nacarada.

Quan
Surten bàsicament durant l'adolescència i l'embaràs, dos èpoques en que, a més, hi ha un desequilibri hormonal important. A més durant l'embaràs es produeix una distensió exagerada de la pell de l'abdomen i els pits. Per tant, és molt important que tant a l'adolescència com a l'embaràs, previnguis la seva aparició, sobretot si ja en tens o si tens propensió a tenir-ne.

On


Els llocs favorits per a l'aparició d'estries són l'abdomen, les cuixes, els malucs i els glutis. Però també surten al pit, als braços i fins i tot a la zona baixa de l'esquena.

Com ja he dit abans, el més important és PREVENIR. Si les estries són recents, 
la cosmètica específica en pot millorar l'aspecte, però no les eliminarà totalment.

Tipus d'estries
Un diagnòstic personalitzat ens permetrà saber el tipus d'estries que tens i quin és el millor tractament i la cosmètica més adequada. A grans trets podem distingir entre tres tipus d'estries.

1. De distensió: Solen aparèixer en les persones que pateixen o han patit sobrepès i que segueixen dietes d'aprimament.
2. Atròfiques: Surten sobretot als esportistes que practiquen entrenaments molt durs que causen el trencament de fibres.
3. De gravidesa: Aquestes apareixen a partir del 5è o 6è mes d'embaràs, degut a la distensió de la pell i les afavoreixen també els canvis hormonals.

Els tractaments
Si bé la majoria d'especialistes - dermatòlegs i professionals de l'estètica - coincidim en que eliminar-les del tot és molt difícil, sí que és veritat que s'aconsegueixen resultats molt satisfactoris combinant diferents tècniques. Entre elles m'agradaria destacar les següents:

Massatges: Activen la circulació sanguínia i faciliten que l'intercanvi de nutrients sigui òptim. Són molt recomanables durant l'embaràs, sobretot si s'apliquen amb productes específics i olis essencials. Així doncs, si estàs embarassada, no esperis i comença a tractar-les ja!

Peeling químics: Eliminen la capa superficial de la pell i incentiven la seva regeneració.

Làser: És la tècnica més innovadora. S'utilitza també per al rejoveniment facial i s'ha demostrat altament eficaç contra les estries. Tracta punts microscòpics de la pell amb molta potència i profunditat, afavorint la producció de col·làgen i col·laborant activament en la regeneració dels teixits danyats.

Tant si les teves estries són recents, com si ja fa temps que les tens, no esperis més.

Demana hora trucant al 93 805 49 67 i et farem un diagnòstic personalitzat.