dimecres, 24 de febrer de 2016

¿Per què faig ulleres?

¿Per què faig ulleres?Probablement no hi ha ningú al món que no hagi tingut alguna vegada les temudes “ulleres”. Aquests cèrcols foscos sota els ulls ens fan la mirada trista i el que col·loquialment es coneix com “mala cara”.  Si bé és veritat que en la formació de bosses i ulleres hi estan implicats factors genètics, no és menys cert que hi ha altres aspectes que cal tenir en compte. En aquest post te’n faig cinc cèntims per si et cal revisar l’estil de vida.

Mals hàbits
La forma com vius la teva vida influeix moltíssim: tabac, alcohol, falta de son, estrès, mala alimentació … Són factors que afecten la circulació de la zona ocular.

Alimentació
La falta de ferro contribueix a la formació d’ulleres, donat que aquesta deficiència provoca una pobra oxigenació dels teixits. Per altra banda, diversos estudis apunten que el consum habitual d’alvocat, de pomes i de taronges pot ajudar a fer-les desaparèixer, ja que la vitamina C ajuda l’organisme a la regeneració cel·lular.

Exposició solar
Prendre el sol sense protecció o prendre’l durant moltes hores desencadena un augment de la pigmentació també en aquesta zona, on la pell es cinc vegades més fina que la de la resta de la cara.

Fregar-se els ulls
Fregar-se els ulls amb força trenca els vasos sanguinis d’aquesta zona on la pell que, com ja he apuntat abans, és cinc vegades més fina que la de la resta de la cara i que en mil·límetres no arriba als 0,5. A més a més, s’hi ha d’afegir que té molta menys quantitat de fibres de col·làgen, elastina i glàndules sebàcies.

Maquillatge
Evidentment no retirar el maquillatge dels ulls abans d’anar a dormir farà que la pell d’aquesta zona no respiri adequadament. La idea doncs és desmaquillar-se sempre i hidratar bé tot el contorn dels ulls.

Dormir panxa a terra
Dormir bocaterrosa o panxa a terra fa que la sang no circuli prou bé, que s’acumuli líquid i que la zona s’enfosqueixi. 

Tant si fas ulleres per predisposició genètica, per l’edat o per alguns d’aquests punts que he descrit, als centres by Sílvia Giralt trobaràs l’assessorament i els tractaments més avançats per fer front al teu problema.


Sol·licita ara una visita diagnòstica gratuïta al 93 805 49 67