dimarts, 31 de maig de 2016

Tractament de varius

Varius i aranyes vasculars
Molt més que un problema estètic


Les varius i les aranyes vasculars representen molt més que un problema estètic. Són un problema de salut i cal prevenir la seva aparició i actuar en cas que n’hi hagi. En aquest post miraré d’explicar-te que són les varius, en què es diferencien de les aranyes vasculars i els consells per a tractar-les i evitar-les.

Què són?
Les varius no són altra cosa que dilatacions venoses que es produeixen quan les vàlvules de dins les venes no funcionen bé i no poden impulsar el retorn venós. Aquesta acumulació de sang a les venes genera una dilatació venosa que impedeix que aquestes compleixin la seva funció.

On surten?
El més habitual és que surtin a les cames, però també les podem trobar a altres parts del cos com a la cara (petites aranyes al nas i a les galtes). En ambdós casos són un problema estètic, però les que surten a les cames sovint són doloroses, ja que no deixen de ser una lesió vascular que poden desenvolupar en una patologia més greu.

Quins factors influeixen en la seva aparició?
Entre les causes més important trobem els factors genètics i hereditaris, els hormonals, haver pres determinats fàrmacs, com els anticonceptius orals, l’embaràs, el sedentarisme, el tabac o l’excés de cafeïna, l’obesitat i estar dempeus moltes hores.

Pel que fa a la seva evolució, hi ha diferents estadis:
Nivell 1: no provoquen símptomes. Només són petites dilatacions venoses com aranyetes (telangiectàsies)
Nivell 2: presenten cansament, pesadesa, dolor, edemes, rampes nocturnes, que generalment s’associen al fet d’estar dempeus durant moltes hores al llarg del dia
Nivell 3: en aquest punt es nota una gran dilatació dels vasos, canvi de coloració de la pell, dolor, irritació local i canvis en la textura de la pell.
Nivell 4: És quan apareixen ulceracions a la pell, atròfia dels teixits i hi ha un risc elevat de trombosis i d’infeccions.

Com podem prevenir la seva aparició?
Sens dubte, la prevenció és el millor tractament, sobretot per aquelles persones que tenen una predisposició genètica. Alguns hàbits a tenir en compte són:

- Evitar estar dret o assegut durant moltes hores en la mateixa posició
- Elevar les cames un cop al dia, com a mínim durant 30 minuts
- Caminar o fer exercicis que afavoreixin la circulació
- Prendre dutxes amb aigua calenta i a continuació fred, alternativament.
- Vigilar la dieta. És important tenir una alimentació equilibrada, baixa en calories i rica en fibra.
-  Utilitzar un calçat còmode i fer servir mitges que afavoreixin el retorn venós.

Quins són els tractaments més adequats?
Tant la medicina com l’estètica avançada han desenvolupat tractaments molt efectius per millorar la circulació venosa i eliminar les varius quan aquestes ja existeixen. El diagnòstic preliminar és indispensable per indicar el tractament més adequat en cada cas. Els tractaments dels centres by Sílvia Giralt són una combinació de les teràpies més avançades que es poden fer en qualsevol època de l’any, sempre sota la supervisió d’un equip mèdic especialitzat i els resultats són efectius i duradors.

Tractament de varius amb el Mètode by Sílvia Giralt

Per a més informació demana un diagnòstic gratuït i sense compromís al 93 805 49 67