dilluns, 1 d’agost de 2016

Alimentació conscient

Saps què és el Mindfulness en l’alimentació?


Mindfulness és la capacitat de reconèixer el que està passant, mentre està passant. És a dir, la capacitat de viure el present amb tots els sentits. L’Atenció Plena fa segles que s’utilitza com una filosofia de vida i per a tractar trastorns com l’estrès, l’ansietat, problemes psicològics, etc. desenvolupant l’autoconsciència emocional i millorant el benestar integral cos-ment-esperit.

La pràctica del Mindfulness s’aplica també a l’alimentació perquè és molt important ser conscient de la manera com mengem, a fi de gaudir de l’alimentació i evitar les conseqüències dels excessos.

A continuació m’agradaria donar-te alguns consells que et poden ajudar a practicar l’alimentació conscient. Gràcies a això probablement menjaràs d’una manera més sana i equilibrada i també t’ajudarà a perdre pes si és això el que necessites.

1. Regala’t un moment de tranquil·litat a l’hora dels àpats. Apaga la tele i deixa de fer qualsevol cosa que no tingui a veure amb el fet de menjar. Per descomptat, el mòbil hauria d’estar apagat o ben lluny.

2. Valora el que menjaràs. Aprecia tot el que s’ha esdevingut perquè puguis tenir aquests aliments al teu plat: la interacció amb la natura, la feina dels pagesos, els transportistes, els comerciants i la teva habilitat o de qui ho hagi cuinat perquè tu t’ho puguis menjar.

3. Involucra tots els teus sentits. Primer de tot la vista. Observa detingudament el que menjaràs, el color i la textura. Després, percep l’aroma dels aliments. Comença a menjar com si fos la primera vegada que mengessis aquest aliment, encara que l’hagis menjat abans un munt de vegades.

4. Serveix-te racions petites i mastega meticulosament el que et poses a la boca. No tornis a omplir el cobert fins que no t’hagis empassat el que tens a la boca.


5. Gaudeix del fet de menjar i agraeix poder-ho fer cada dia. 

Si en vols saber més o bé creus que necessites aprimar-te, truca'ns al 93 805 49 67 i reserva un diagnòstic gratuït. Descobriràs què és el que t'engreixa i per què t'engreixa.