dilluns, 10 d’octubre de 2016

Greix bo vs. greix dolent

Coneix els tipus de greix del teu cos i la seva funció


Cada classe de greix té la seva funció. En aquest post t’explico les seves característiques i quins són (o no) els seus beneficis.

Hi ha vegades - moltes - en què encara que fem esport i mantinguem una dieta equilibrada i saludable, no aconseguim eliminar el greix al voltant de la cintura, ni tampoc la cel·lulitis. La pregunta del milió és ¿per què?

El primer que cal saber és que el greix, el component del nostre organisme més odiat i incomprès, no existeix només per fer-nos la vida més difícil. Hi ha diferents tipus de greix, alguns dels quals, ens poden ajudar no només a tenir una vida més saludable, sinó també a aprimar-nos.

El truc és entendre la diferència entre els tipus de greix i mirar de mantenir el seu equilibri a la dieta, ajudant-nos d’exercici i molt de sentit comú. Arribats a aquest punt, cal dir que existeixen 3 tipus de greix, amb la seva funció particular.

Greix subcutani

És el greix que s’acumula sota la pell. Entre les seves funcions, a més d’emmagatzemar energia i proporcionar el replè essencial que protegeix el nostre cos, hi ha la de generar una hormona (adiponectina) que ajuda a regular la producció d’insulina. Es dóna la circumstància que, com més gras o grassa s’està, menys adiponectina produïm, amb la qual cosa el cos té problemes per regular la insulina, i en conseqüència augmenta el risc de patir malalties com la diabetis.

Per cremar el greix subcutani és important moure’s, fer algun tipus d’exercici físic, encara que sigui caminar una estona cada dia.

Greix marró, el greix bo

Aquest greix té més coses positives que negatives. Se’l coneix també com “greix bo”. Es diu que aquest greix ajuda a cremar calories perquè s’activa metabòlicament quan ens exposem al fred, ajudant-nos a consumir calories fins i tot en repòs. Aquest greix s’activa amb el fred. Per això és important la temperatura del dormitori quan descansem (ja us en vaig parlar en un altre post).

Greix visceral

Se’l coneix també com el “greix tòxic” perquè segrega proteïnes inflamatòries anomenades citoquines que afecten la producció d’insulina, fent que tot el cos s’inflami. 
Per cremar el greix tòxic és essencial fer una dieta equilibrada basada en el control de greixos i carbohidrats.

Com sé quin tipus de geix predomina al meu cos?

Per detectar els tipus de greix que predominen al nostre organisme ens basem en el Diagnòstic Inner Wellness, que ens proporciona dades objectives sobre la proporció dels diferents tipus de greix. A més, a través de l’escànner morfofacial computeritzat i de la topografia de còrnia, medim els nivells d’oxidació, glicació, inflamació i tots els paràmetres d’envelliment biològic relacionats amb la formació de greix i de greix tòxic en particular.
Tot això ens permet dissenyar un Pla Personalitzat per perdre pes i remodelar la silueta.

En vols saber més? Demana un Diagnòstic Inner Wellness gratuït trucant al 93 805 49 67.